DRAMA U IZRAELU! Sprečen upad u zemlju - vojska momentalno reagovala, ima mrtvih

Autor:

Svet

30.01.2023

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage (IDF) su objavile da su osujetile pokušaj infiltracije na Golanskoj visoravni iz pravca Sirije. U saopštenju je vojska navela da su vojnici koji su nadgledali nadzorne kamere uočili dvojicu naoružanih napadača kako prelaze liniju razdvajanja sa Sirijom i približavaju se izraelskoj "bezbednosnoj ogradi" u blizini naselja Haspin.

DRAMA U IZRAELU! Sprečen upad u zemlju - vojska momentalno reagovala, ima mrtvih

Foto: Shutterstok

- Vojnici su upućeni na lice mesta i otvorili vatru u skladu sa standardnim operativnim procedurama - saopštila je IDF, dodajući da je jedan od naoružanih napadača ranjen.

Naoružanom napadaču su ukazali pomoć vojni lekari na licu mesta. Međutim, ubrzo je proglašen mrtvim. Drugi naoružani napadač je očigledno pobegao nazad u Siriju. Nije jasno da li je i on ranjen u pucnjavi IDF-a. U incidentu nije ranjen nijedan izraelski vojnik.

Početkom januara IDF je saopštila da su vojnici pritvorili pet osumnjičenih koji su iz Sirije prešli na teritoriju koju kontroliše Izrael. U decembru su prijavljena dva slična incidenta.

Izrael radi na poboljšanju odbrambenih mera duž linije razdvajanja sa Sirijom. Ranije ove nedelje, IDF je uklonila staro minsko polje u blizini napuštenog grada Šajta na Golanskoj visoravni kako bi asfaltirala novi put. Taj potez je bio očigledno kršenje sporazuma o razdvajanju snaga sa Sirijom iz 1974. godine koji sprečava izraelske trupe da deluju unutar tampon zone od 235 kvadratnih kilometara na Golanu.

 

 

Sirijski izvori tek treba da daju informacije o novom pokušaju infiltracije. IDF bi mogao da iskoristi navodni incident kao izgovor za pokretanje napada na Siriju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading