Ceo život pogrešno čistite uši! Bacite štapiće i uradite to na PRIRODAN I ZDRAV NAČIN!

Autor:

Razonoda

15.12.2022

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina ljudi za čišćenje ušiju koristi štapiće, ne znajući koliko je to opasno i da s njima mogu povrediti bubnu opnu.

Ceo život pogrešno čistite uši! Bacite štapiće i uradite to na PRIRODAN I ZDRAV NAČIN!

Foto: pixabay.com

Cerumen u uhu postoji s razlogom i najčešće ima zaštitnu ulogu, te ne treba na silu da ga uklanjate, niti da štapić za uši gurate duboko u uho. Lekari objašnjavaju da, ako želite da uklonite cerumen, najvažnije je da ga omekšate.

To možete da uradite pomoću ulja, dok u težim slučajevima pomaže špric i mešavina sirćeta i alkohola. Američki pedijatar doktor David Gil naglašava da se nikako nasilno ne sme uklanjati vosak iz ušiju, jer za to postoje mnogo delotvornije metode, uključujući korišćenje namirnica iz kuhinje.

Ako u uhu postoji veća količina stvrdnutog cerumena, možete da ga omekšate uljem, tako što ćete vaticu nakapati i potom je staviti u uho bez nasilnog guranja. Potom protresite glavu, kako bi se vosak pomerio ka spoljašnjem kanalu.

Pričekajte dva do tri minuta i nakapajte nekoliko kapi ulja u uho. Ako vam ništa od ovoga ne bude pomoglo, onda u razmeri 1:1 pomešajte sirće i medicinski alkohol, pa tom mešavinom isperite uši pomoću šprica.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading