BABA VANGA JE BAŠ OVAJ IZUM PREDVIDELA ZA 2023.! Naučnici upravo rade na njemu, a tiče se POROĐAJA! Da li je u pitanju HUMANOST ili PRETERIVANJE!?

Autor:

Razonoda

13.12.2022

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto što je do pre samo nekoliko godina delovalo kao potpuna naučna fantastika, daleko od nas stotinama godina, vrlo verovatno će postati vrlo opipljiva stvarnost i to za naših života.

BABA VANGA JE BAŠ OVAJ IZUM PREDVIDELA ZA 2023.! Naučnici upravo rade na njemu, a tiče se POROĐAJA! Da li je u pitanju HUMANOST ili PRETERIVANJE!?

Foto: Profimedia

Naime, kompanije EctoLife, prva ustanova za proizvodnju veštačke materice na svetu, razvija plan koji bi pomogao parovima koji ne mogu da imaju decu, da ipak postanu biološki roditelji jednog deteta.

Ova kompanija zasnovana je na više od 50 godina revolucionarnih naučnih istraživanja, a najavili su da će godišnje moći da "proizvedu" 30. 000 beba.

Hašem Al-Gaili ispred ove kompanije poručio je da će svi zainteresovani biti u prilici da kupe takozvani "elitni paket" koji omogućava budućim roditeljima da genetski konstruišu embrion pre nego što se isti stavi u veštačku matericu. To znači da će moći sami da biraju inteligenciju, visinu, snagu, boju i teksturu kose, boju očiju, ali i da će moći da izbegnu bilo kakvu mogućnost genetskih bolesti.

Republika

Foto: Profimedia

Beba, veštačka materica

 

Al-Gaili kaže da je sve što je potrebno za njegov izum već napravljeno i spremno za rad, a da je jedino što mu stoji na putu da ovo postane stvarnost - etika.

- EctoLife bi pomogao u smanjenju ljudske patnje i smanjenju carskog reza. Mi nudimo rešenja za žene koje su morale da uklone matericu zbog komplikacija. Mi bismo pomogli zemljama koje pate od pada nataliteta. Tehnologija je već tu, ali zbog etičkih ograničenja nije u upotrebi - rekao je ovaj naučnik sa bazom u Berlinu, prenosi "Mirror".

- Jedino što je preostalo jeste da se kreira prototip kombinacijom svih već napravljenih karateristika u jedan uređaj. Što se tiče vremenskog okvira kada će ovo ugledati svetlost dana, to zaista zavisi samo od etičkih smernica. Trenutno,nije dozvoljeno da istraživanje na ljudskim embrionima traje duže od 14 dana, nakon toga oni moraju da budu uništeni zbog etičkih razloga. Ako se ograničenja ublaže, dajem rok od 10 do 15 godina da naša tehnologija postane masovno korišćena svuda. Dodajte tome još pet godina koje su neophodne da se javna svest promeni i da se ljudi obrazuju kako bi postali skloniji tehnologiji - dodao je on.

Republika

Foto: Profimedia

Beba, veštačka materica

 

Mahune, odnosno veštačke materice u kojima bi se embrion razvijao, opremljene su ekranom koji u realnom vremenu prikazuje podatke o razvoju bebe. Podaci takođe mogu da se vide i putem aplikacije na telefonu.

- Zahvaljujući alatki za uređivanje gena, možete izabrati bilo koju osobinu vaše bebe kroz širok spektar od 300 gena. Naš cilj je da obezbedimo inteligentno potomstvo koje zaista odražava vaše pametne izbore. Ako želite da se vaša beba ističe i ima svetlu budućnost, naš elitni paket nudi vam mogućnost da genetski konstruišite embrion pre nego što se stavi u veštačku matericu - zaključio je Hašem.

I dok bi ovo možda moglo da ima humani karakter za neke ljude i pomogne im da imaju decu, s druge strane je prilično zabrinjavajuće i elitistkički. Zanimljivo je da je baba Vanga u jednom od svojih prognoza za 2023. godinu videla da će to biti godina u kojoj će laboratorijski porođaji postati stvarnost, a svetski lideri će zabraniti prirodan porođaj. I dok većini njeno proročanstvo deluje apsurdno i neverovatno, laboratorijski porođaj su izgleda naša bliska budućnost, bar ako je sudeći po ideji gore pomenute kompanije.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading