OVO NIKAKO NE SMANJUJE POTROŠNJU! Mnogi koriste posebno dugme u automobilu, a ne znaju da jede gorivo ako se nepravilno koristi

Autor:

Razonoda

26.09.2022

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cena dizela i benzina je na istorijskom niviu, ali polako pada. Mnogi vozači koji su prinušeni da putuju svojim kolima biraju različite strategije kako bi smanjili potrošnju goriva.

OVO NIKAKO NE SMANJUJE POTROŠNJU! Mnogi koriste posebno dugme u automobilu, a ne znaju da jede gorivo ako se nepravilno koristi

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Mnogi su pokušavali da smanje svoje troškove koristeći cake za uštedu goriva, kao što je tempomat. Tempomat je sistem koji automatski kontroliše brzinu vozila.

Ova funkcija može značajno pomoći u smanjenju goriva u automobilu, ali vozači bi trebalo da je koriste samo dok voze po stalnoj, ravnoj površini poput autoputa. To je zato što je jedan od najboljih načina za uštedu goriva vožnja konstantnom brzinom.


Međutim, vozači koji koriste tempomat na neravnim putevima prave grešku, a potrošnja goriva je veća.

Razlog je taj što tehnologija koju koristi tempomat ne može da registruje promenu nagiba ispred, i to dovodi do veće potrošnje goriva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading