ŽENA ŠOKIRALA LEKARE KAD JE REKLA ŠTA JOJ SE DEŠAVA ČAK 30 PUTA DNEVNO! U panici utrčala u bolnicu! JOŠ BEZ DIJAGNOZE, I DOKTORI U ČUDU!

Autor:

Lifestyle

13.12.2022

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari veruju da bi dejabetes mogao biti uzrok ovog čudnog slučaja, ali nisu sigurni i još uvek traže odgovore.

ŽENA ŠOKIRALA LEKARE KAD JE REKLA ŠTA JOJ SE DEŠAVA ČAK 30 PUTA DNEVNO! U panici utrčala u bolnicu! JOŠ BEZ DIJAGNOZE, I DOKTORI U ČUDU!

Foto: pixabay.com

Jedna 27-godišnja žena iz SAD zbunila je lekare jer više od 30 puta dnevno ima napade povraćanja, a iz nje izađe oko 6 litara tečnosti.

Medicinski časopis Frontiers in Endocrinology objavio je izveštaj u kojem se navodi da mlada žena takođe ima dijabetes tipa 1, bolest od koje imuni sistem napada pankreas, zbog čega se ne proizvodi hormon insulin.

Lekari veruju da bi ovaj poremećaj mogao biti uzrok čudnog slučaja, ali nisu sigurni i još uvek traže odgovore.

Ženu su prvi put pregledali 2016. godine, kada su počele epizode ​​povraćanja, koje su tada bile otprilike jednom mesečno. Prema rečima specijalista, žena je stigla u bolnicu u panici tražeći pomoć.

Kod nje su takođe bili prisutni drugi simptomi pored mučnine, kao što je nepodnošlji bol u stomaku.

Epizode ​​su bile toliko teške da je pacijentkinja povraćala više od 30 puta dnevno, a zapremina povraćanja dostizala je 6 litara – navodi se u izveštaju.

Dijagnoza koju su dali stručnjaci je "sindrom cikličnog povraćanja“, na osnovu ponavljajućeg obrasca epizoda. Ovaj poremećaj karakterišu iznenadni napadi povraćanja i dugi vremenski periodi tokom kojih se simptomi ne javljaju.

Iako je tačan uzrok nepoznat, stručnjaci veruju da bi iza svega mogli da stoje pogrešni nervni signali između mozga i digestivnog trakta, kao rezultat disfunkcionalnog hormonskog odgovora usled stresa ili nekih genetskih mutacija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading