Koordinata iz inata

Autor: Republika

Lifestyle

19.01.2023

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rozbratna sa prženim paprikama i suprim sosom. Na ulici. U pijaci. Uz vince. U malenom bistrou.

Koordinata iz inata

Foto: Jelena Todorović

Iza ovakve delikatesne sage stoji dvojac koji čine Sara Biočanin i Stefan Živković. Malu, ali jedinstvenu preduzetničku priču, pokrenuli su sami, vođeni vizijom da Beograđanima, i svim obožavaocima kvalitetne hrane, ponude nešto jedinstveno. 

"Koordinata street" je ulični restoran smešten u srcu zemunske pijace. U moru ugostiteljske ponude, taman kada su Beograđani mislili da su videli sve, iznenađenje je ponudio mladi par rešen da sprovede sopstvenu viziju, po sopstvenim pravilima, začinjenu hrabrošću.

"Koordinata street" je maleni bistro koji se izdvaja po vrhunskoj hrani, konceptu da se sve priprema baš tu, (nešto i pred vašim očima), od najkvalitetnijih i domaćih namirnica, po ideji da svako zaslužuje da proba zalogaj nečega vrhunskog, po rešenosti da se dokaže da baš na tom malom mestu, može da se događa magija, i da je moguće osetiti je.

Sara je po zanimanju komunikolog, Stefan kuvar, a ono oko čega su potpuno saglasni jeste ljubav prema hrani i toplini koja se okuplja oko stola. Sve se radi s mnogo pažnje: u komšiluku se biraju najbolje namirnice, godišnje se menjaju i posebno osmišljavaju četiri menija, veća se kakve će kombinacije i inovacije "izbaciti", a entuzijazam ne posustaje ni kada treba "krstiti" novonastalo jelo.

Uz početni kapital od nekoliko hiljada eura uplovili su hrabro u preduzetničke vode. Oslonjeni samo na sebe, ne prezaju ni od kakvih obaveza. Sve do nedavno, jedne te iste ruke, popodne su prale sudove, a predveče kucale marketing kontent. Stvar je prekinula skorašnja kupovina sudomašine. Skromnih koraka ali ozbiljnih namera, Sara i Stefan kroje svoju priču vez po vez.

Da stvar rade dobro, potvrđuju prezadovoljni gosti i odlične ocene. Sara napominje da se više nego ikada bavi onim za šta se školovala, gradeći marketinšku strategiju onako kako radi i sve ostalo – po sopstvenom osećaju! Kaže da joj se taj recept odlično pokazao.

Ono što ih održava jeste upravo odlučnost da nađu rešenje i to posebno u onim trenucima koji su idealni za kukanje – visoke temperature, a oni napolju, ogromni skokovi cena sirovina... rečeno njihovim jezikom, tada su najinspirisaniji da naprave nešto "još luđe, još bolje".

Smatra da neke najbolje stvari u Koordinati i jesu nastale baš iz inata.  Savet svima onima koji strahuju da iskorače u preduzetništvo jeste da ne oklevaju, da ne postoji bolje vreme od ovog sada i da kada se konačno odvaže, budu i ostanu svoji... jelovnik 008, Svečane bele košulje, leto 2022.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading