HAVARIJA! ROĐAK PACIJENTA (71) NASRNUO NA VOZAČA HITNE POMOĆI U JAGODINI: Prvo ga ispesničio, pa izudarao štakama, čovek zadobio povrede!

Autor:

Hronika

12.06.2024

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ozbiljan incident u Jagodini!

HAVARIJA! ROĐAK PACIJENTA (71) NASRNUO NA VOZAČA HITNE POMOĆI U JAGODINI: Prvo ga ispesničio, pa izudarao štakama, čovek zadobio povrede!

Foto: Shutterstock, Pxhere

Juče je došlo do ozbiljnog incidenta u Jagodini kada je pratnja pacijenta napala i povredila vozača kragujevačke Hitne pomoći, navodno zbog kašnjenja prilikom transporta obolelog. Prema informacijama Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac, napad se dogodio oko 12:30 sati.

Vozač Hitne pomoći, N.B., prvo je prevezao pacijenta u Jagodinu, a potom se vratio po njega. Prilikom preuzimanja pacijenta, rođak pacijenta (71) je napao vozača pesnicama i štakom. Osoblje jagodinske bolnice brzo je reagovalo, savladalo napadača i pozvalo policiju.

Detalji Incidenta

Vozač Hitne pomoći zadobio je povrede glave, grudnog koša i leđa i trenutno se nalazi na bolovanju. Njegov kolega iz Kragujevca došao je po njega u Jagodinu i vratio ga u Kragujevac.

Vozač nije uzvratio: Vozač nije pružao otpor, već je molio napadača da prestane.

Reakcija bolničkog osoblja: Osoblje bolnice u Jagodini brzo je reagovalo na pozive upomoć, savladalo napadača i pozvalo policiju.

Reakcije i Osude

Sindikat Hitne pomoći i rukovodstvo su se oglasili i oštro osudili ovaj incident.

"Naš sindikat oštro osuđuje ovakve ispade pojedinaca prema svim zaposlenima u našoj ustanovi. Ovo je prevršilo svaku meru," navodi se u saopštenju sindikata.

Zakonske Mere

Sindikat podseća da je, posle njihove inicijative, Vlada Srbije prošle nedelje predložila izmene Krivičnog zakonika kako bi se napadi na zdravstvene radnike tretirali kao posebno krivično delo sa posebnim kaznama. Ovaj potez ima za cilj veću zaštitu zaposlenih u zdravstvenim ustanovama i sprečavanje sličnih napada u budućnosti.

Ovaj događaj naglašava potrebu za pojačanim merama zaštite zdravstvenih radnika i strožim zakonskim kaznama za napade na njih. Nadamo se da će predložene izmene Krivičnog zakonika doprineti većoj sigurnosti svih zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading