PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LJUBOMIRA ROMANOVA I JOŠ 9 LJUDI: Obrenovčani pljačkali po svetu , pa kupovali stanove na Vračaru i po drugim luksuznim kvartovima, skupa kola i satove...

Autor:

Hronika

12.06.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo je račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV LJUBOMIRA ROMANOVA I JOŠ 9 LJUDI: Obrenovčani pljačkali po svetu , pa kupovali stanove na Vračaru i po drugim luksuznim kvartovima, skupa kola i satove...

Foto: Milano police

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je danas 12. juna 2024. godine podiglo optužnicu protiv devet okrivljenih i to: Ljubomira Romanova, Milke Radosavljević, Entonija Radosavljevića, Irene Radosavljević, Laure Radosavljević, Mirke Nikolić, Biljane Radosavljević, Roberta Konovalov i Cristijana Jovanovića koji se terete za izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela pranja novca i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.

- Okrivljeni se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog Ljubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog Roberta Konovalova po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari čime su u legalčne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255,00 evra - navodi se u saopštenju.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo je račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, privremeno oduzelo skupocena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih.

Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading