POSLAO OPROŠTAJNU PORUKU SUPRUZI, NAJAVIO DA ĆE DA SKOČI SA ZGRADE, A ONDA SU SE POJAVILI ONI: Detalji drame na Novom Beogradu

Autor:

Hronika

12.06.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregovarački tim MUP-a je pokazao izuzetnu veštinu i brzinu reagovanja, uspevši da u kratkom vremenskom roku odgovori muškarcu da odustane od svoje nameravane odluke.

POSLAO OPROŠTAJNU PORUKU SUPRUZI, NAJAVIO DA ĆE DA SKOČI SA ZGRADE, A ONDA SU SE POJAVILI ONI: Detalji drame na Novom Beogradu

Foto: Shutterstock

Veština i hrabrost pripadnika Pregovaračkog tima MUP-a ponovo su došli u fokus javnosti nakon uspešnog sprečavanja samoubistva muškarca sa zgrade na Novom Beogradu. Drama koja se odigrala u ponedeljak u podne privukla je pažnju i izazvala divljenje žitelja tog dela grada.

Sredovečni muškarac je, prema saznanjima "Telegraf.rs", poslao poruku supruzi u kojoj je najavio svoju nameru da sebi oduzme život skokom sa zgrade. Prema navodima, pre toga je popio veliku količinu lekova za smirenje. Supruga je odmah obavestila policiju, koja je brzo reagovala i pozvala članove Pregovaračkog tima MUP-a na intervenciju.

Pregovarački tim MUP-a je pokazao izuzetnu veštinu i brzinu reagovanja, uspevši da u kratkom vremenskom roku odgovori muškarcu da odustane od svoje nameravane odluke. Njihova sposobnost da brzo uspostave kontakt i pruže podršku osobi u kriznoj situaciji zaslužuje veliko divljenje i priznanje.

Nakon uspešnog pregovaranja i sprečavanja tragedije, muškarac je prevezen u bolnicu radi daljeg lečenja. Ova brza i efikasna reakcija Pregovaračkog tima MUP-a je još jedan primer njihove posvećenosti i veštine u rešavanju izuzetno delikatnih situacija.

SOS telefon za pomoć

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading