"STVARNO MILJANA, SVAKA VAM ČAST!" Na suđenju roditeljima KOSTE KECMANOVIĆA pročitana poruka razrednog starešine dečaka-ubice: POSLATA 4 MESECA PRE MASAKRA

Autor:

Hronika

21.05.2024

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Kecmanovića Marina Ivelja koja je sa Miljanom Kecmanovic čekala početak parnice, odnosno pripremno ročište u postupku, u sudnici je ukazala na to da je Ministarstvo prosvete našlo 37 tačaka sa propustima škole u kojoj je Kecmanovic napravio masovno ubistvo.

"STVARNO MILJANA, SVAKA VAM ČAST!" Na suđenju roditeljima KOSTE KECMANOVIĆA pročitana poruka razrednog starešine dečaka-ubice: POSLATA 4 MESECA PRE MASAKRA

Foto: printscreen/youtube.com, Republika, Privatna arhiva

Parnica koju su protiv Miljane i Vladimira Kecmanovica  pokrenuli roditelji maloletnog decaka Andreja B. kojeg je Kosta Kecmanovič ranio u masakru danas je počela pred Višim sudom u Beogradu. 


Advokat Kecmanovića Marina Ivelja koja je sa Miljanom Kecmanovic čekala početak parnice, odnosno pripremno ročište u postupku, u sudnici je ukazala da je Ministarstvo prosvete našlo 37 tacaka sa propustima škole u kojoj je Kecmanovic napravio masovno ubistvo. 


- Razrešena je i direktorka škole. Na ove činjenice skrećem pažnju povodom odgovornosti škole u pogledu prevencije nasilja u porodici- rekla je Ivelja.


Ona je priložla smimak Koste Kecmanovica kada puca, kako je rekla prvi put i to uz nadzor Ratka Ivanovica predsednika streljackog kluba Partizan praktikal šuting.


- Ne radi se o prebacivanju odgovornosti sa dečakovih roditelja na zaposlene u streljani već želim da se uvidi kako su roditelji imali utisak da je dozvoljeno da deca čak i mladja od Koste mogu da pucaju- istakla je Ivelja.


Priložila je i poruku razredne koja je četiri meseca pre masakra pisala Miljani Kostinoj majci.


- Pisala je da su Kosta i njegova sestra dobra deca. Razredna je napisala "Iz prve poslušaju, stvarno Miljana svaka vam čast" - predočila je advokatica Kecmanovića.

Posle ovoga na njen dodatni predlog da se izvrši uvid u iskaze Kostine učiteljice i dve razredne, punomoćnik ranjenog dečaka Stefan Radivojević je negodovao.

 - Da slušamo kako je bio divno dete. To nije potrebno i nije u vezi sa predmetom - rekao je punomoćnik.


On je insistirao na saalušanju tuženih Vladimira i Miljane iako je pre njega Ivelja predložila da se samo izvrši uvid u njihove izjave u krivičnom postupku koji se vodi pred istim sudom.


- Protivimo se uvidu u spise nego da se neposredno saslušaju, a ukoliko odbiju nadamo se da će to sud ceniti- kazao je Radivojević. 


Pripremno ročište je završeno nakon što je sudija odredio da se 23. avgusta saslušaju maloletni oštećeni i njegova majka u vezi sa posledicama koje trpi kako fizički tako i psihički. Saslušanje dečaka će biti zatvoreno za javnost zbog zaštite njegovih prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

https://i.ytimg.com/an_webp/1QSBleNwYgg/mqdefault_6s.webp?du=3000&sqp=CND2sbIG&rs=AOn4CLAswexTiptjtB9TPV9tNhgrtvqlJQ

 

Komentari (25)

Loading
Goga

21.05.2024 14:49

A sta da razredna kaze, da laze ili sta vi hocete? Vi bi na silu da dete ocrnite, govorim o vremenu pre masakra, znaci nije u pitanju odgoj i vaspitanje, pustite maloga da kaze, zasto i onda vise nema nagađanja! Kaznite krivice, a ožalošćeni neka bar nekakav mir pronađu, ovo je samo mucenje!

Odgovori 25 24
Tanja

21.05.2024 15:31

@Goga - Roditelje najmlađeg masovnog ubice na svetu samo interesuje da što pre izvrdaju i što pre pobegnu u London ili na Havaje. Njih ne zanima što naše dece nema zauvek i čika Dragana. Oružjem od kuće donetim u školi na času streljao ih je. Oni su ga obučavali da puca, vodali po raznim pucačkim aktivnostima. Vaspitali ga bezosećajnog,bezdušnog samo sebi bitnim najmlađeg masovnog ubici na svetu po svom uzoru.

Odgovori 31 18
Goga

21.05.2024 16:10

@Tanja - @,Tanja, sta vi kazete na iskaz i poruku razredne? Nemojte molim vas o Londonu i Havajima, nego o onome sta. Se. Desava, eto npr, poruka razredne, majci decaka ubice

Odgovori 8 21
Maja

21.05.2024 17:04

@Goga - Ti si sigurno Miljana, samo ta je u stanju da se hvali kako je divno vaspitala sina, toliko divno da je steljao toliku decu i to sa ocevim pistoljima. Ma divna neka porodica, ne zna se ko je vece zlo

Odgovori 29 11