KAKO SU POVEZANI OTAC VANJE GJORČEVSKE I PALEVSKI!? Polako se razotkriva misterija otmice i ubistva devojčice iz Skoplja!

Autor:

Hronika

18.12.2023

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je više od 20 dana od stravičnog ubistva tinejdžerke Vanje G. (14) i Pančea Žežovskog u Severnoj Makedoniji, a gotovo svi osumnjičeni se nalaze u pritvoru u Skoplju, osim Ljupča Palevskog, koji je označen kao likvidator.

KAKO SU POVEZANI OTAC VANJE GJORČEVSKE I PALEVSKI!? Polako se razotkriva misterija otmice i ubistva devojčice iz Skoplja!

Foto: Društvene mreže

Ljupčo Palevski je uhapšen u Turskoj i čeka se njegova ekstradicija. Glavni tužilac Bubevski nedavno je govorio o ključnom dokazu koji policija očekuje, a koji bi mogao da bude presudan u ovom slučaju.
 

Detalji otmice i planiranog zločina
 

Vanja Gjorčevska je oteta 27. novembra ispred zgrade u kojoj je živela, a njen otac Aleksandar, prema navodima, je otkrio kretanje tinejdžerke i na taj način pomogao otmičarima. Navodno, ova otmica je bila planirana kako bi se iznudio novac od majke Zorice. Osumnjičeni su dobro isplanirali otmicu, koristeći informacije koje im je dao otac devojčice.

 

Proces istrage i ključni dokazi
 

Tužilac Bubevski ističe da se trenutno ispituju materijalni dokazi u vezi sa istragom o ubistvima Vanje i Pančea, te da fizički dokazi odgovaraju izjavama osumnjičenih. On naglašava da je jedan od glavnih materijalnih dokaza, uz ostale činjenice, pod lupom i da će biti naveden u optužnici.

 

Ekstradicija osumnjičenog i politički pritisak
 

Turske vlasti su sada na potezu da odgovore na zahtev za izručenje Ljupča Palevskog, a predsednik Stevo Pendarovski razmatra mogućnost da uputi poruku turskom predsedniku Erdoganu kako bi ubrzao proces ekstradicije.
 

Povezanost oca i glavnog osumnjičenog
 

Republika

Foto: Makedonska policija, Shutterstock

Ljupčo Palevski

 

Jedna od najvećih misterija je kako su povezani otac Vanje i glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski. Spekuliše se o Aleksandrovim kockarskim dugovima i mogućnosti da je želeo da iznudi novac od supruge Zorice Gjorčevske. Makedonski novinar Kristijan Landov ističe da je Aleksandar bio problematična osoba, kockar i narkoman, te da je njegova bezosećajnost šokirala javnost.

Stan u kom je Vanja živela sa sestrom i majkom se vodi na njenog oca Aleksandra. On je vlasnik upisan u vlasnički list. Aleksandar je, prema izjavama osumnjičenih, rekao Ljupču Palevskom kada će njegova ćerka izaći iz kuće i da će biti sama.

Vanju su zgrabili na ulazu u zgradu, dobro poznatu Palevskom. Njegova kompanija je izgradila.

Republika

Foto: facebook

Vanja Gjorčevska sa majkom Zoricom

 

Otmica je planirana jer su otmičari sa sobom imali vreću, selotejp i sredstva za vezivanje ruku i nogu. Oni su nekoliko dana ranije, 22. novembra, ukrali „citroen“ od ubijenog Pančea Žežovskog.

Uveliko se spekuliše i o tome da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je želeo da iznudi novac od Zorice. Makedonski novinar Kristijan Landov kaže da je to priča koja preovladava u Severnoj Makedoniji.

- Vanjin otac se sumnjiči da je otkrio ubici kako, gde i kuda će se kretati Vanja tog dana. Zato je ubica sve tačno isplanirao. Otac Aleksandar je prema kazivanju onih koji ga znaju bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potiče iz bogate skopske porodice, otac mu je bio direktor fime i radio je u Poljskoj. Njegova bezosećajnost je šokirala javnost, kad je podigao dva palca gore novinarima kad su ga sprovodili u sudu -  kaže Landov, prenosi Espreso.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading