RONIOCI SONAROM PRETRAŽUJU PRIOBALJE REKE! Otkriveni novi detalji potrage za dečacima nestalim kod Apatina

Autor:

Hronika

31.05.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvor iz istrage kaže da se trenutno detaljno pretražuje priobalje Dunava, nizvodno od mesta gde su dečaci poslednji put viđeni

RONIOCI SONAROM PRETRAŽUJU PRIOBALJE REKE! Otkriveni novi detalji potrage za dečacima nestalim kod Apatina

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook/Nove Apatinske Novine

Potraga za dečacima iz Apatina

Potraga za Antoniom M. (9) i Patrikom B. (10) iz Apatina, koji su u ponedeljak oko 14 časova upali u Dunav i nestali pod vodom, nastavljena je danas pretragom priobalja reke.

Sa njima je bio još jedan dečak, koji je obavestio svoje roditelje šta se dogodilo sa njegovim drugarima, a oni su odmah pozvali policiju koja sada pretražuju mesto gde su mališani upali u reku.

Izvor iz istrage kaže da se trenutno detaljno pretražuje priobalje Dunava, nizvodno od mesta gde su dečaci poslednji put viđeni.

- Ronioci Žandarmerije detaljno pretražuju rečno dno u priobalju reke. Međutim visok vodostaj  otežava im posao. Prilikom pretrage koristi se najsavremeniji sonar - navodi izvor Informera.

Prema njegovim rečima u blizini mesta gde su dečaci poslednji put viđeni, postoji džep reke i on se takođe detaljno pretražuje poslednjih dana.

- Voda u tom takozvanom džepu reke je stajaća i postoji velika verovatnoća da su tela tamo. Međutim, ukoliko su njihova tela otišla u plovni deo Dunava, mala je verovatnoća da će potraga uroditi plodom - navodi on.

Podsetimo, trojica dečaka su se biciklama dovezli do kajakaškog kluba i sputili se do reke. 

- Antonio i Patrik su se najverovatnije previše približili ivici i upali u reku, dok je treći dečak ostao na obali. Policija i meštani su ubrzo započeli pretragu reke, ali i obale kako bi proverili da li su oni možda isplivali iz Dunava - rekao je ranije Informerov sagovornik.

Antonio i Patrik su neplivači

Nestali dečaci su đaci Osnovne škole "Žarko Zrenjanin", druže se i van nastave jer su i rođaci.

- Mali Patrik je došao kući oko 14.30, ostavio knjige, i kažu, otišao biciklom da se provoza s drugarom. Pa deca su, rade to svaki dan... Negde, posle dva, tri sata kad se nije vratio kući, majka Jasmina je krenula da ga traži, znala je da je otišao sa Antoniom. Išli su uz obalu i eto, našli bicikle i njihove patičice,a baš tada je stigla i policija. Nisu znali da plivaju. Strah me je da pomislim na najgore - s tugom priča ovaj čovek i kaže da su roditelji dečaka van sebe. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading