SIMULIRAO PUCANJE U PARKU PUNOM DECE NA VRAČARU: Određeno mu zadržavanje zbog nasilničkog ponašanja

Autor:

Hronika

31.05.2023

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo će pribaviti i video snimke nadzornih kamera i sprovesti sve druge neophodne radnje

SIMULIRAO PUCANJE U PARKU PUNOM DECE NA VRAČARU: Određeno mu zadržavanje zbog nasilničkog ponašanja

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Dana 30.05.2023. godine po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje prema P. M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo Nasilničko ponašanje iz čl. 344 st. 2 u vezi st. 1 KZ.

Naime, postoje osnovi sumnje da je P. M. dana 29.05.2023. godine oko 19.00 časova u alkoholisanom stanju u prostoru parka u blizini Opštine Vračar simulirao da u ruci drži pištolj koji je „uperio“ u pravcu dece koja su se nalazila u parku, odnosno simulirao pucanje, što je izazvalo uznemirenje kod roditelja i građana koji su se nalazili u parku, nakon čega je prišao oštećenom i više puta ga udario u predelu glave otvorenim šakama, kojom prilikom je oštećenom naneo telesne povrede.

Okrivljeni P. M. je saslušan dana 31.05.2023. godine pred postupajućim javnim tužiocem, kojom prilikom je izneo svoju odbranu. Na obrazložen predlog tužilaštva Prvi osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se određuje pritvor prema imenovanom u trajanju od 30 dana obrizom da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u dokaznom postupku ispitati oštećenog i svedoke ovog događaja, narediti veštačenje stepena povreda koje je zadobio oštećeni kritičnom prilikom, kao i psihijatrijsko veštačenje okrivljenog, te eventualno pribaviti video snimke nadzornih kamera i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će doneti odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading