MUŠKARAC PRETIO UČENICAMA U ARANĐELOVAČKOJ GIMNAZIJI! Devojke u strahu - odmah reagovala policija

Autor:

Hronika

30.05.2023

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O incidentu je, prema nezvaničnim informacijama, policija obavestila i nadležno tužilaštvo

MUŠKARAC PRETIO UČENICAMA U ARANĐELOVAČKOJ GIMNAZIJI! Devojke u strahu - odmah reagovala policija

Foto: Facebook

Aranđelovčanin B. B. (25) prošle sedmice ušao je u dvorište Gimnazije „Miloš Savković“ u tom gradu, i učenicama druge godine, nakon što su one odbile da se druže sa njim, zapretio „nemoj da ti dođem“ što je devojke uplašilo, pa su reagovali roditelji na čiji predlog sastalo nastavničko veće.

Nakon masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i selima Malo Orašje i Dubona, početkom ovog meseca u kojima je ubijeno 18 osoba, od kojih 17-oro mladih, atmosfera u društvu je napeta, a deca su posebno u strahu. Taj strah su osetile i učenice druge godine aranđelovačke gimnazije prošle srede, 24. maja, na velikom odmoru.

Naime, kako se saznaje u Upravi škole, devojčice su sedele u dvorištu kada se u automobilu pojavio B. B.. Školski policajac u tom trenutku nije bio u gimnaziji, već u susednoj Osnovnoj školi „Milan Ilić Čiča“, jer je nadležan za bezbednost ne samo u te dve škole, već i u Muzičkoj školi „Petar Ilić“.

- Dovezao se u svom automobilu na parking škole, a zatim pored terena, prešao na drugu stranu dvorišta. Izašao je iz kola i učenicama je počeo da dobacuje „hajde da se družite sa mnom“. Odgovorile su da neće, da je on stariji od njih, a neke su mu doviknule i da ga se plaše. Bez ikakvog povoda on im je tada zapretio „nemoj da ti dođem tamo“ – saznajemo u Upravi škole.

Majka ga smirivala posle pretnji devojčicama 

Na sreću, do toga „nemoj da ti dođem tamo“ i mogućeg incidenta pa i povređivanja devojčica nije došlo, jer se pojavila majka B. B, inače zaposlena u susednoj Muzičkoj školi „Petar Ilić“. Smirila je sina, pa se vratio u automobil i odvezao. Majka B. B, uprkos strahu devojčica, pitala „pa zašto se plašite njega, zašto nećete da se družite sa njim“, ali devojčice nisu želele da odgovore.

- Tada je u dvorište izašlo troje profesora. Umirili su učenice i vratile su se u školu. Jedan profesor je majci B. B. rekao da on nema pravo da bude u školskom dvorištu, da tu mogu da budu samo đaci i profesori, eventualno roditelj. Takođe je naglasio da B. B. nema šta da priča sa maloletnicama, jer su sve učenice maloletne. O incidentu je odmah obaveštena i policija i roditelji, a za sutradan je sazvano i Nastavničko veće – saznaje se u Upravi škole.

Roditelji učenika gimnazije osim samog incidenta, dodatno je uznemirilo to što B. B. na društvenim mrežama ima profile na kojima „proziva“ devojke koje ne žele da se druže sa njim. Posle tragedija u Srbiji, početkom ovog meseca, strah ih je da i „nešto ne pukne“ u B. B. i nasrne, napadne i povredi neku od njih.

Nema elemenata krivičnog dela

O incidentu je, prema nezvaničnim informacijama, policija obavestila i nadležno tužilaštvo, koje je utvrdilo da u ponašanju B. B. nema elemenata krivičnog dela. U svakom slučaju, policija je opomenula B. B. da ne prilazi školi i učenicama. U gimnaziji je, kako smo već naveli, u četvrtak održano Nastavničko veće, kome su prisustvovali i policajci.

- Učenicima je nakon toga savetovano da, ukoliko primete B. B. ili bilo koju drugu nepoznatu ili nepoželjnu osobu u dvorištu, odmah o tome obaveste prvu odraslu osobu zaposlenu u školi – profesora, domara ili školskog policajca. I da, naravno, sa B. B. ili drugom nepoželjnom osobom ne ulaze u bilo kakvu raspravu – naglašavaju u Upravi škole.

Iako je policija opomenula B. B. da ne prilazi školi, neophodno je i da sud odredi meru zabrane prilaženja, za šta je neophodno da postupak pokrene javni pravobranilac. Pitanje je međutim da li to može da zaštiti sve učenice. Da li će one biti bezbedne i sigurne na ulici?

Da li će biti sigurne da im u blizini kuće ili hale u kojoj treniraju, ne priđe B. B. i uznemiri ih, izvređa, zapreti, a možda čak i fizički nasrne i povredi ih samo zato što „ne žele da se druže sa njim“? Upravo sve te slutnje zabrinjavaju i roditelje i devojke, i očekuju da institucije nađu rešenje, B. B. skole od njih i omoguće im bezbrižnu mladost.

Roditelji odgovorili kontratužbom?!

Posle incidenta u školskom dvorištu, roditelji B. B. su reagovali tako što su policiji prijavili da njihov sin dobija pretnje, i to sa društvenih mreža! Istragu je preuzelo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, i uskoro će se znati da li je B. B. zaista prećeno, i ako jeste ko je uputio te pretnje, ili je to samo kontraudarac nakon što je prijavljen da uznemirava učenice aranđelovačke gimnazije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading