KOSTA SE ZAKLJUČAVAO U SOBU I TOALET? Svedočenje majke dečaka ubice ledi krv u žilama: Da li je tragedija mogla da bude sprečena?

Autor:

Hronika

30.05.2023

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet se pita šta je Kostu Kecmanovića nateralo da napravi krvavi pir u OŠ "Vladislav Ribnikar" i pobije deset osoba, od kojih devet učenika.

KOSTA SE ZAKLJUČAVAO U SOBU I TOALET? Svedočenje majke dečaka ubice ledi krv u žilama: Da li je tragedija mogla da bude sprečena?

Foto: Tanjug, Facebook

Kosta Kecmanović

Prošlo je skoro mesec dana od jezivog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je 13-godišnji dečak ubica Kosta Kecmanović lišio života devet svojih drugara i omiljenog školskog portira Dragana Vlahovića. Ova nezapamćena tragedija i danas je, baš kao i prvog dana misterija kako za domaću, tako i za svetsku javnost, koja svakodnevno postavlja pitanje - zašto?

Šta je jednog, naizgled normalnog, lepo vaspitanog dečaka, odličnog učenika, nateralo da počini ovako stravičan zločin, zbog kog je ostao zaprepašćen ceo svet?

Ne možemo, a da se ne zapitamo svakodnevno, da li je ovaj strašan zločin mogao da se nasluti, ali i da li je mogao da se spreči? 

- Dečak ubica se jeste u poslednje vreme izolovao i zatvarao u svoju sobu, koju je delio sa sestrom, ili se zaključavao u toaletu stana - u policiji je svedočila njegova majka.

Međutim, postavlja se pitanje da li je takvo njegovo ponašanje bilo na ozbiljnijem nivou od uobičajne tinejdžerske faze? Baš kao i spavanje u fotelji pored slobodne dvokrevetne sobe na ekskurziji, koje je u javnost iznela majka jedne ubijene devojčice iz Kostinog odeljenja? 

Iz iskaza majke se ne može zaključiti ozbiljnost ovih njegovih postupaka, kao ni da li se asocijalno ponašanje dešavalo u kontinuitetu, i da li se ponavljalo i u školi.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Upucao je nastavnicu istorije, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesrereću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
Перагеније

30.05.2023 15:42

Зашто се више не прича о молотовљевим коктелима које је "дечак" носио у ранцу?

Odgovori 12 14
Mile

30.05.2023 18:18

Kako je napravio koktele. Odakle gorivo, gde je držao flaše a da niko nista ne primeti? Oseti se valjda miris benzina. Niko mu ne ulazi u sobu ili sta?

Odgovori 10 10
Ivana

30.05.2023 19:25

Boze kakve gluposti pisete! Zakljucavao se u kupatilo i terao sestru iz sobe. Jok a svi mi se kao fol ne zakljucamo kad idemo u W.C, jel? Cudna mi cuda. I kobajagi braca i sestre se nikad ne svadjaju. Jel ovo najvise sto su psihijatri sposobni da otkriju? Bruka.

Ja

31.05.2023 10:39

@Ivana - Postavi li neko možda pitanje zašto je na eksjurziji bio sam u sobi dok su ostali bili u parovima, cak i po više njih u sobi? Zasto je on jedini imao dvokrevetnu sobu u kojoj je bio sam? Da li mu je bilo prijatno da svi budu zajedno a njega tako izoluju??? Smrdi iz uprave škole, opasno smrdi!

Odgovori 13 16