KOSTINA MAJKA ĆE U ZATVOR AKO SE DOKAŽU DVE STVARI: Preti joj duga kazna, a evo i zbog čega!

Autor:

Hronika

23.05.2023

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što može da bude ključno jeste procena funkcionisanja porodice Koste Kecmanovića.

KOSTINA MAJKA ĆE U ZATVOR AKO SE DOKAŽU DVE STVARI: Preti joj duga kazna, a evo i zbog čega!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Nikola Mutić, facebook

Majka Koste Kecmanovića

Miljana Kecmanović, majka Koste Kecmanovića (13) osumnjičenog za masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kako je saopšteno, biće saslušana u tužilaštvu kako bi se utvrdilo da li je nad dečakom došlo do zapuštanja ili zlostavljanja.

- Za delo zanemarivanje svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja, ako se zapusti maloletno lice o kojem je dužno da se stara, zaprećema kazna zatvora  je do tri godine. Za delo zlostavljanje pod koje se spadaju - prinuđavanje na preteran rad ili rad koji ne odgovara uzrastu maloletnog lica ili ga iz koristoljublja navodi na vršenje drugih radnji koje su štetne za njegov razvoj, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina - navodi se u Zakoniku.

Podsetimo, kako bi se utvrdilo kako se dečak ponašao u prostorijama škole, biće obavljeni razgovori sa zaposlenima te institucije - pedagogom i psihologom, koji bi potencijalno mogli da otkriju da li su kod trinaestogodišnjaka primetili promene u ponašanju. Kako je navedeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, navedeno je da se "preduzmu sve druge mere i radnje koje su potrebne za potpuno određivanje činjeničnog stanja".

Ono što može da bude ključno jeste procena funkcionisanja porodice Koste  Kecmanovića od strane centra za socijalni rad. Potrebno je da se utvrdi da li se porodica odranije nalazi u evidenciji Centra zbog nasilja u porodici, zanemarivanja deteta ili iz bilo kog drugog razloga.

Čekaju se rezultati veštačenja ključnih dokaza

Istraga slučaja je u dalje u toku, a na veštačenju je 7 predmeta.

- Na veštačenju su pištolj, Molotovljevi kokteli, telefon, kompjuter, njegova garderoba, kao i lične beleške pod koje spadaju - njegove sveske, knjige koje je čitao... A ključni dokaz su nadzorne kamere iz škole. Veruje se da su na njima snimci ovog nezapamćenog masakra - kaže sagovornik iz istrage, piše Telegraf.

Ministar Bratislav Gašić nedavno je rekao u Skupštini:

- Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i uzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnik direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu.

Inače, dečak je ubio radnika obezbeđenja, a u holu je potom oduzeo život troje đaka. Zatim je ušao u učionicu gde je bio čas istorije. Tu je ubio petoro.

Podsetimo, dečaku Kosti Kecmanoviću (13) bilo potrebno oko 120 sekundi da upuca 16 osoba, da za to vreme promeni šaržere, iskoči kroz prozor i pozove policiju.

Prema informacijama iz istrage, dečak je u sredu u 8.40 ušao u školu, a dva minuta kasnije pozvao policiju u 8.42 sati. Počinio je zločin pištoljem CZ99 koji je uzeo od oca Vladimira Kecmanovića, inače poznatog radiologa. U rancu mu je nakon hapšenja nađen još jedan pištolj kao i 4 Molotovljeva koktela. U krvavi pir krenuo je sa pet šaržera.

Foto: Tanjug, Facebook

Kosta Kecmanović

Njegov otac se sumnjiči da je oružje ostavio neobezbeđeno. Na sve optužbe istražitelja, Vladimir je rekao "da nije kriv". U svom stanu, u kojem je živeo i Kosta, u sefu je imao 5 pušaka i dva pištolja.

Sina je, kako je ranije navedeno, od njegove 12 godine vodio u jednu poznatu streljanu u Beogradu u kojoj je učio kako da puca, a u njoj je navodno bio mesec dana pre zločina.

Nakon hapšenja maloletnik nije pokazao ni trunku kajanja. Bio je hladan, a policajcima je, kako su pojedini naveli rekao da je "psihopata koji mora da se smiri".

Dečak se trenutno nalazi na psihijatrijskoj klinci.

10. žrtva preminula u bolnici

Devojčica koja se 12 dana borila za život preminula je pre 5 dana od povreda koje je zadobila u stravičnoj pucnjavi koja se dogodila u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" kada je Kosta (13) počinio masakr.

Lekari UDK "Tiršova" su svih 12 dana činili nadljudske napore da spasu njen život. Ona je deseta žrtva, a nalazila se na spisku koji je dečak napravio pre zločina.

Ona se na "listi" našla sa navodno još 15 učenika odeljenja u koje je išao i sam Kosta Kecmanović. Ipak, nisu svi učenici koji su ubijeni ili ranjeni bili na spisku koji je 13-godišnjak napravio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (7)

Loading
Mizerija

23.05.2023 22:47

Bila je odlicna mama-redovno je placala dadilju

Odgovori 10 15
Mizerija Bravo!!!

30.05.2023 19:43

@Mizerija - Tako je...bitno da je dadilja brinula o deci. Sramota...

Zoran

24.05.2023 07:07

Fina porodica - za izbegavanje. Izrodili monstruma i sad treba još da ih sažaljevamo. 17 porodica su uništili. Oba roditelja i ubicu doživotno izolovati. Zaboravite iseljavanje u neko za njih bezbedno mesto. Jedino mesto koje zaslužuju je doživotna izolacija.

Odgovori 13 5
Jaca

24.05.2023 11:08

@Zoran - Iz svega sto smo saznali iz medija, oni nisu ni na koji nacin zanemarivali dete, tako da verovatno nisu krivi, njih je stigla neka Božija kazna, i mislim da mi ne treba na nju da dodajemo, dovoljna je!

Odgovori 8 12