DŽONI SA VRAČARA PLANIRAO LIKVIDACIJU KANA: Sve bilo spremno, znalo se ko će ispaliti hice, a onda se umešao KUM - nije pomoglo ni što su Belivuk i Miljković bili u CG!

Autor:

Hronika

01.02.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U optužnici stoji da je likvidaciju Marka Ljubiše Kana organizovao Džoni sa Vračara i da je hice u "škaljarca" trebalo da ispali Lazar Ilić.

DŽONI SA VRAČARA PLANIRAO LIKVIDACIJU KANA: Sve bilo spremno, znalo se ko će ispaliti hice, a onda se umešao KUM - nije pomoglo ni što su Belivuk i Miljković bili u CG!

Foto: Republika.rs, MUP Srbije, Profimedia

Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara

Marko Ljubiša Kan, visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana", kako navode crnogorski mediji uhapšen je večeras u Budvi.

Blizak prijatelj Luke Bojovića često je bio na meti napadača, međutim dosad je svaki put uspeo da izvuče živu glavu.

Kana pokušala da ubije ekipa Džonija sa Vračara

Crnogorsko specijalno tužilaštvo 2021. godine podiglo je optužnicu protiv petočlane kriminalne grupe koja se sumnjiči da je krajem januara te godine planirala da ubije Marka Ljubišu Kana, koji se u policijskim evidencijama vodi kao visokopozicionirani pripadnik "škaljarskog klana".

U optužnici se navodilo da je likvidaciju organizovao Džoni sa Vračara i da je hice u "škaljarca" trebalo da ispali Lazar Ilić iz Kraljeva, koji je bio osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca u TC "Ušće" u Beogradu.

- Lazar Ilić, koji je po nalogu izvesnog Džonija sa Vračara trebalo da puca, u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao je znak za akciju od optuženog Strahinje Savića, zaduženog za praćenje mete - navodi Tužilaštvo.

Napad, koji je Džonijeva grupa planirala na njega u januaru 2021. godine, navodno je sprečio njegov kum Goran Slovnić, koji primetio da ga muškarac prati.

Slovnić je, navodno, 22. januara zaustavio Strahinju Savića na ulici jer se ponašao sumnjivo i tražio da mu kaže ko ga je poslao. Policija je registrovala raspravu i privela Savića, koji je policiji priznao planove za likvidaciju Kana, nakon čega su uhapšeni i ostali. Savić je, navodno, istražiteljima odmah otključao i svoj kriptovani telefon i dao im šifru za tajnu aplikaciju Skaj.

U vreme organizovanja likvidacije, Belivuk i Miljković bili gosti Radoja Zvicera u Crnoj Gori

- Prema navodima optužnice, Ilić, Strahinja Savić, Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković, koji je u bekstvu, tokom 2020. godine postali su članovi organizovane kriminalne grupe koju je formirala sudu nepoznata osoba sa nadimkom Džoni sa Vračara. Džoni je bio zadužen za planiranje i finansiranje izvršenja najtežih krivičnih dela - preneli su tada crnogorski mediji.

Članovi ove grupe bile su i osobe sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i još nekoliko njih, koji su za sada neidentifikovani.

- Ilićev zadatak bio je da ispali hitac u Kana, dok je Savićevo zaduženje bilo da prati i opservira metu, ali i pruža logističku podršku izvršiocima. Grga i Klečak su prihvatili da izvršioce krivičnih dela prevoze preko granica i povezuju s drugim članovima grupe. Mileković je prihvatio da prati osobe koje je trebalo da budu likvidirane, te da daje uputstva prilikom realizacije - navodi se u optužnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading