BIKOVIĆ SASTAVIO LISTU NAJVEĆIH SRBA I RUSA! Oko jednog imena vodi se neumoljiva RASPRAVA!

Autor:

Zabava

17.05.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumac je ove ličnosti proglasio za velikane među velikanima!

BIKOVIĆ SASTAVIO LISTU NAJVEĆIH SRBA I RUSA! Oko jednog imena vodi se neumoljiva RASPRAVA!

Foto: Republika

Glumac Miloš Biković jednako je popularan u Srbiji i Rusiji, gde je ostvario veliku i uspešnu karijeru. Saradnja sa domaćim i ruskim rediteljima i život na relaciji Beograd-Moskva doneli su mu nove uloge, iskustva i prijateljstva, pa Biković često ističe da mu je teško da napravi razliku između dva naroda i kaže gde se oseća bolje - u rodnoj Srbiji ili u Rusiji.

Tokom karijere dočarao je mnoge istorijske ličnosti, smeše mu se uloge Tita u nastavku serije "Senke nad Balkanom", kao i one u ruskim istorijskim pričama o Petru Velikom i knezu Menjšikovu... Znamenitih ličnosti iz istorije je mnogo, a Biković je u intervjuu za Nedeljnik napravio svoju listu velikana i otkrio ko je za njega najveći među najvećima.

Republika

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

 

- Teško je bilo odrediti čija je uloga bila zaslužnija i može se sporiti dugo o ovome, ali eto neka budu po četiri imena - rekao je glumac, a zatim sastavio spisak koji glasi ovako:

SRBI 

1. Sveti Sava

2. Miloš Obilić

3. Petar Petrović Njegoš

4. Nikola Tesla

 

RUSI

1. Sveti Vladimir

2. Sveti Aleksandar Nevski

3. Fjodor Mihajlovič Dostojevski 

4. tandem Karaljov-Gagrin, "um i telo" pionirskog poduhvata leta u svemir

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Na ovoj listi velikana našlo se i ime Nikole Tesle oko čijeg porekla se vode neumoljive rasprave između Srba i Hrvata. Slavni naučnik je rođen 1856. godine u Smiljanu, kao četvrto dete srpskog pravoslavnog sveštenika Milutina. Kršten je u srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Petra i Pavla u Smiljanu, a u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu postoje dokumenti u kojem se vidi da li se naučnik izjašnjavao isključivo kao Srbin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading