VETAR ŠIBA I PREKO 110 KM/H! PAZITE SE, jedan grad posebno na udaru - EVO i kada će se sve smiriti!

Autor:

Vesti

17.05.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usled velike razlike u vazdušnom pritisku nad našim područjem i vreme je veoma vetrovito.

VETAR ŠIBA I PREKO 110 KM/H! PAZITE SE, jedan grad posebno na udaru - EVO i kada će se sve smiriti!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Nastavlja se veoma vetrovito vreme u Srbiji. U košavskom području jugoistočni vetar duva olujnom snagom, sa udarima od 60 do 90 km/h, dok na jugu Banata, u Vršcu, košava dostiže orkanske udare od čak 112 km/h. Vrlo vetrovito vreme očekuje se i tokom današnjeg dana.

Košava će u Beogradu, u Vojvodini, u Pomoravlju, Podunavlju i u Braničevskom okrugu imti olujne udare od 60-70 km/h, a na jugu Banata povremeno će biti olujnih urada od 100 km/h.

Jak jugoistočni vetar tokom jutra imao je u Beogradu olujne udare od 60 do 70 km/h.

Vrlo vetrovito je i u ostalim predelima Srbije, naročito na planinama.

U većem delu Srbije vetar će oslabiti tokom večeri, a najkasnije u košavskom području i to tokom noći ka suboti.

Inače, jaka, na udare i olujna košava koja duva već danima, posledica je ciklona sa zapada i anticiklona sa istoka Evrope.

Usled velike razlike u vazdušnom pritisku nad našim područjem i vreme je veoma vetrovito.

I danas se u predelima Srbije sa jakim i olujnim udarima vetra preporučuje oprez, naročito na otvorenim površinama, u šumskim kompleksima, parkovima i u saobraćaju.

Dobra vest je da nas za vikend očekuje sasvim slab vetar, a vreme će biti pravo letnje.

- Popodne i krajem dana Košava će početi da slabi tako da će sutra biti skoro na nuli svuda - kazao je meteorolog Ivan Ristić.

Inače iako se to još uvek ne oseća, jer nas jak vetar baš hladi, počeo je priliv toplog vazduha po visini i sa slabljenjem vetra od subote će porasti znatno i temperatura, za vikend će se kretati izmedju 25°C i 30°C. Od nedelje popodne kreće nestabilan period sa čestom pojavom pljuskova i kiše praćenih grmljavinom ponedge i gradom, tako da i tada nećemo mnogo uživati u toplijem vremenu, iako neće biti vetra jer će biti i sparno, a biće i čestih pljuskova kiše - istako je.

Temperatura tokom sledeće nedelje u manjem postepenom padu. Za sada modeli prognoziraju od 30-50 mm kiše tokom sledeće nedelje, ko ima probleme sa poplavama prilikom jakih padavina nek proba da očisti odvode vode i time se pripremi ukoliko bude bilo puno kiše u kratkom vremenskom intervalu. -

Dodaje i da će novi priliv afričkog vazduha u Srbiju doći 10. juna.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading