PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U NJUJORK! Srpska zastava će se vioriti u Sjedinjenim Američkim Državama!

Autor:

Vesti

20.05.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred polazak u Njujorku i učešće na zasedanju Generalne skupštine UN, predsednik Vučić je jutros u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru prisustvovao službi koju je služio patrijarh srpski Porfirije.

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U NJUJORK! Srpska zastava će se vioriti u Sjedinjenim Američkim Državama!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Njujork, gde će 23. maja prisustvovati sednici Generalne skupštine UN na kojoj će se razmatrati predlog rezolucije o Srebrenici. U delegaciji sa predsednikom Vučićem je i ministar spoljnih poslova Marko Đurić.

Pred polazak u Njujorku i učešće na zasedanju Generalne skupštine UN, predsednik Vučić je jutros u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru prisustvovao službi koju je služio patrijarh srpski Porfirije.

- Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje - poručio je Vučić uoči puta. Vučić je naveo da je pred put u Njujork zatražio blagoslov od patrijarha Porfirija i pomolio se Bogu u svetinji - hramu Svetog Save u Beogradu.

- Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija! - napisao je Vučić na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav''.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je jutros u Hramu Svetog Svetog Save na Vračaru molebanu koju je služio patrijarh Porfirije pred Vučićev put u Njujork, a pored molitve poglavar SPC je poručo da ćemo tamo snažno podići svoj glas protiv istorijskog revizionizma i protiv toga da srpski narod bude proglašen za počinica genocida.

Patrijarh Porfirije je u obraćanju poželeo predsedniku Vučiću, pred današnji put u Njujork, da ima mudrosti i odlučnosti da svedoči istinu.

Porfirije je naglasio da su sve žrtve ratova na ovim prostorima jednako vredne poštovanja i molitvenog sećanja i dodao da je to jedan od neophodnih preduslova za mirnu budućnost među ljudima i narodima na ovim prostorima.

"Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podižemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenju pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi", poručio je patrijarh u besedi.

Patrijarh je u Hramu služio moleban za blagosloven put, povodom odlaska predsednika Vučića na sednicu Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se odlučivati o rezoluciji o Srebrenici.

U Hramu je na službi sa predsednikom bio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ministar bez portelja Nenad Popović, predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministri u vladi Republike Srpske, kao i predstavnici srpskih stranaka iz Crne Gore.

Podsetimo, predsednik danas putuje u Njujork gde će se u četvrtak 23. maja održati Generalna skupština UN na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Dusan

20.05.2024 18:36

Vucic ce se izboriti protiv rezolucije o Srebrnici, Srbija je uz njega!

Ana

20.05.2024 18:38

Dolazak predsednika Vučića u Njujork sa srpskom zastavom koja će se vioriti u Sjedinjenim Američkim Državama sugerira značajno prisustvo Srbije na međunarodnoj sceni.

Goca

20.05.2024 18:39

Ovo može biti važan trenutak za promociju srpskih interesa ili za jačanje veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država

Stefan

20.05.2024 18:39

Narod Srbije je uz Vucica u ovakvim teskim trenucima