SEĆATE LI SE ČUVENOG WINAMPA? Svi smo nekada koristili ovaj program, a sada imamo najavu koja će oduševiti mnoge

Autor:

Vesti

20.05.2024

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će otvaranje izvornog koda doprineti revitalizaciji Winampa, a ranija najava o mobilnoj verziji aplikacije koja se očekuje u julu dodatno potvrđuje nameru kompanije da proširi svoje prisustvo na tržištu muzičkih plejera.

SEĆATE LI SE ČUVENOG WINAMPA? Svi smo nekada koristili ovaj program, a sada imamo najavu koja će oduševiti mnoge

Foto: Printscreen

Muzički plejer Winamp je najavio da će otvoriti svoj izvorni kod i pozvati developere da učestvuju u unapređenju Windows verzije ovog popularnog plejera. Ova vest je obradovala mnoge ljubitelje muzike i tehnologije, jer će otvaranje izvornog koda omogućiti zajednici programera da doprinese razvoju i unapređenju ovog programa.

Uključivanje developer zajednice

Otvorenje izvornog koda Winampa omogućiće developerima da doprinesu novim funkcijama, ispravkama grešaka i optimizaciji performansi ovog plejera. Iako će kompanija i dalje imati krajnju reč o tome šta će biti implementirano u zvaničnu verziju, ovo otvaranje izvornog koda pruža priliku za širenje ideja i inovacija.

 

 


Implementacija licence otvorenog koda

Trenutno nije poznato da li će Winamp koristiti neku licencu otvorenog koda, niti koja bi licenca bila u pitanju ukoliko se odluče za ovu opciju. Ovo pitanje će verovatno biti od velikog značaja za developere koji budu želeli da doprinesu projektu, jer će licenca odrediti uslove pod kojima mogu koristiti i distribuirati izmene.

Budućnost Winampa

Očekuje se da će otvaranje izvornog koda doprineti revitalizaciji Winampa, a ranija najava o mobilnoj verziji aplikacije koja se očekuje u julu dodatno potvrđuje nameru kompanije da proširi svoje prisustvo na tržištu muzičkih plejera. Ovo su uzbudljive vesti za sve korisnike Winampa i ljubitelje tehnoloških inovacija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading