DO EKSPA ĆEMO IZGRADITI JOŠ NAJMANJE 6 MUZEJA! Ministar Mali najavio velika ulaganja u Beograd!

Autor:

Vesti

18.05.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je Međunarodni dan muzeja.

DO EKSPA ĆEMO IZGRADITI JOŠ NAJMANJE 6 MUZEJA! Ministar Mali najavio velika ulaganja u Beograd!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i ministar kulture Nikola Selaković predstavili su nove projekte u Beogradu - muzeje, nove koji će biti izgrađeni, ili rekonstruisani u Beogradu.

- Gradimo jednu muzejsku četvrt. Do EKSPA hoćemo da izgradimo najmanje šest muzeja. Za Istorijski muzej Srbije smo dobili građevinsku dozvolu. Takođe i muzej Nikole Tesle, hoćemo da završimo do EKSPA. Rušimo zgradu stare Pošte, tu će biti dve pozorišne scene i muzej za decu. U Resavskoj se rekonstruiše zgrada da bude muzej grada Beograda. Preko puta reke gradimo Prirodnjački muzej i pored ćemo graditi veliki beogradski akvarijum. Pored aerodroma ćemo vazduhoplovni muzej rekonstruisati. To je šest novih muzeja u narednih tri i po godine. Imaćemo Ložionicu, u naredne dve nedelje imamo kamen temeljac za novi vrtić. Gradimo novi most preko reke Save, radovi na izgradnji tunela koji povezuje plato kod Ekonomskom fakulteta i Bulevar despota Stefana kreće u junu - rekao je Mali.

Ministar Mali je rekao da je danas Međunarodni dan muzeja i da su hteli da predstave nova ulaganja u kulturu.

- Najvažnije je da taj aspekt društvenog života pokrijemo na pravi način. Iza nas je zgrada stare železničke stanice, sledeće nedelje biramo izvođača i želimo da završimo za godinu i po dana prvi muzej. Zgradu stare Pošte ćemo srušiti i vratiti stari sjaj. U toj zgradi imaćete novi muzej za decu i dve pozorišne scene. U Resavskoj se rekonstruiše zgrada da bude muzej grada Beograda , to će biti najveći muzej. Preko puta reke gradimo Prirodnjački muzej biće to remek delo, odmah pored muzeja gradimo veliki akvarijum. Pored aerodroma ćemo vazduhoplovni muzej rekonstruisati. Do EKSPA imaćemo šest novih ili rekonstruisanih muzeja - rekao je Mali.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading