TORNADO PROTUTNJAO ZEMLJOM! Narod u neverici, vozači nisu znali šta ih je snašlo, ovo se dešava JEDNOM U 20 GODINA (VIDEO)

Autor:

Svet

19.05.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni koji su se zatekli na putu nisu znali kako da reaguju

TORNADO PROTUTNJAO ZEMLJOM! Narod u neverici, vozači nisu znali šta ih je snašlo, ovo se dešava JEDNOM U 20 GODINA (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Jaka oluja pogodila je u subotu popodne Češku a najgore je bilo kod gradića Usti nad Labem.

Česi koji su se našli na ulici, ne samo što su morali da se bore sa jakim vetrom i kišom koja je prelazila u grad, već su u jednom momentu ispred sebe imali i tornado!

Vrtlog je primećen kod mesta Valtirovo, javlja češki hidrometeorološki zavod.

Prema rečima građana, nije trajao dugo i niko nije povređen.

Nezapamćena tragedija dogodila se u leto 2021. godine u Čekoj kada se u Moravskoj formirao tornado koji je odneo ček šest života.

Tornada nisu česta u Češkoj, pa ni u okruženju ove države.

Stariji stanovnici kažu da se dešava "jednom u sto godina" zbog čega posle tornada iz 2021. godine nisu juče paničili znajući da će biti slabijeg intenziteta.

Ukoliko se prilikom nailaska tornada nađete na ulici, brzo potražite zaklon ali nikako ne stajte ispod nekog drveta, jer postoji verovatnoća da će baš ono pasti usled jakog naleta vetra.

Najbolje je naći neku kuću ili bilo kakav krov koji deluje koliko-toliko stabilno za sakrivanje. Ukoliko ste u automobilu odmah ugasite motor i sačekajte da tornado protutnji pored vas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading