DODIK U OPASNOSTI! Povišen nivo bezbednosne ugroženosti predsednika Republike Srpske

Autor:

Svet

13.05.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešić je istakao da policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše bezbednosne procene ugroženosti štićenih lica.

DODIK U OPASNOSTI! Povišen nivo bezbednosne ugroženosti predsednika Republike Srpske

Foto: Tanjug

Ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH, Nenad Nešić, naveo je da je povišen nivo bezbednosne ugroženosti predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, s obzirom na funkciju koju obavlja, atmosferu napetosti i svojevrsnog linča koja je stvorena u javnosti, posebno nakon početka suđenja.

Nešić je ovo naveo u odgovoru na pitanje poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Darka Babalja, koji je na prošloj sednici ovog doma postavio pitanje ko ugrožava bezbednost predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Nešić je istakao da policijske agencije na osnovu raspoloživih informacija vrše bezbednosne procene ugroženosti štićenih lica.

- Podsećamo da je osoba koja zastupa krajnje ekstremističke stavove i okuplja istomišljenike u okviru jedne stranke, javno putem društvenih mreža upućivala pretnje i slala svojevrsne poruke da se neki ljudi likvidiraju - navodi se u Nešićevom odgovoru.

On je ukazao da policijske agencije imaju obavezu da međusobno sarađuju, razmenjuju informacije i saznanja o pretnjama i mogućem ugrožavanju bilo kojeg građanina, a posebno ako je reč o visokorangiranim zvaničnicima, te da u skladu sa tim preduzimaju mere prevencije i zaštite od mogućih napada, prenela je Srna.

Podsetimo, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Siniša Karan, izjavio je krajem marta da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske već godinama maksimalno štiti predsednika Republike.

- Predsednik Republike je godinama najugroženija ličnost. MUP Srpske vrši zaštitu svih institucija i štićenih lica, a posebno predsednika Republike Srpske. Prošle godine smo imali desetak pretnji, da li preko pisama ili preko drušvenih mreža i sve smo ih eliminisali - naveo je Karan i istakao da je nivo bezbednosti predsednika Srpske na najvišem nivou.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading