NEĆU REĆI KO JE NAJBOLJI, JA SAM BIO BUDALA: Novak otkrio čega ga je sramota i ko su mu uzori u drugim sportovima

Autor:

Sport

16.05.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković otvorio dušu.

NEĆU REĆI KO JE NAJBOLJI, JA SAM BIO BUDALA: Novak otkrio čega ga je sramota i ko su mu uzori u drugim sportovima

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, otvorio je dušu Niku Kirjosu, a sada polako isplivavaju jedan po jedan deo tog razgovora. Nole je otvoreno pričao o svojim izazovima na terenu. i priznao da nije uvek bio zadovoljan svojim ponašanjem, istakavši da se trudi da bude bolja verzija sebe svakog dana.

On je poručio da ponekad tokom meča potrebno da se probudite, da se prodrmate kako biste izvukli najbolje iz sebe. Novak je to radio na razne načine, vičući na sebe, svoj tim, svađajući se sa publikom, ili "razgovorom" u toaletu i pred ogledalom. Međutim, na jedan vid "podizanja" i izbacivanja negativne energije on nije ponosan.

- Prvi put u karijeri nisam bio zadovoljan sopstvenim ponašanjem, lomio sam rekete, urlao i pravio budalu od sebe na terenu. To ne znači da sada drugačije razmišljam, da se ne stidim kada tako postupam. I dalje me je sramota i dalje mrzim sebe kada se tako ponašam, ali istovremeno mislim da je razlika u poslednjih sedam, osam godina da sada prihvatam svoje slabosti i prihvatam da i ja grešim i zato se trudim da budem bolja verzija samog sebe sledećeg dana. I nije me sramota da kažem da grešim, da imam mane - rekao je Đoković.

Objasnio je i zbog čega nekada izgubi kontrolu na terenu.

- Ponekad vam je tokom meča potrebno da se probudite, da se prodrmate kako biste izvukli najbolje iz sebe. Ali, ja najčešće želim da uživam u životu, da imam dobre odnose sa ljudima, ja zaista brinem za ovaj sport. Zaista želim mojim tenisom da učinim ljude srećnim, to je suština - dodao je Novak.

S druge strane, on je odbio da direktno razgovara o tome ko je najveći teniser svih vremena, ističući da želi da se više ljudi interesuje za tenis.

- Nikada neću reći za koga ja mislim da je GOAT, ostavljam to drugima - naglasio je Novak, izražavajući poštovanje prema svim velikim teniserima iz prethodnih generacija.

Osim što se divi teniskim velikanima, Novak ističe da ima uzore i u drugim sportovima. Pominjući sportiste poput Lebrona Džejmsa, Kobija Brajanta, Toma Brejdija, Kristijana Ronalda, Đoković ističe njihovu želju da svakodnevno budu bolja verzija sebe.

- Sama želja da se svakodnevno vaše telo, vaš mozak, vaše emocije, vaš karakter podižu na drugačiji nivo, da svakog dana bude bolja verzija sebe, nešto je neverovatno - zaključio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading