SIPAJTE SIRĆE U ČINIJU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Zbog onoga što će se desiti držaćete se za glavu od NEVERICE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna žena otkrila neverovatnu upotrebu sirćeta u kuhinji - rezultati su fascinantni!

SIPAJTE SIRĆE U ČINIJU I OSTAVITE PREKO NOĆI: Zbog onoga što će se desiti držaćete se za glavu od NEVERICE

Foto: Shutterstock

Sigurno ste već čuli da se sirće može koristiti za začinjavanje salate, ali da li ste znali da može imati i druge korisne namene? Jedna žena je otkrila da sirće može da upije neprijatne mirise u kuhinji tako što ga ostavi da stoji tokom noći. Ovo je samo jedan od načina kako sirće može da se iskoristi za čišćenje i osvežavanje prostora.

Sirće kao regenerator za kosu

Jabukovo sirće može da posluži kao prirodni regenerator za kosu. Jednostavno sipajte jednu kašičicu jabukovog sirćeta u čašu vode, promešajte, i zatim tu mešavinu sipajte u čistu flašu sa raspršivačem. Nakon pranja kose, poprskajte ovu mešavinu po mokroj kosi, utrljajte je kratko, ostavite da deluje minut-dva, i zatim isperite. Vaša kosa će biti osvežena i nahranjena na prirodan način.

Sirće za osvežavanje odeće

Ukoliko imate odeću koja zadržava neprijatan miris, belo sirće može da vam pomogne da je osvežite. Dodajte šolju belog sirćeta u mašinu prilikom pranja, a ako i dalje osećate miris, operite odeću još jednom uz dodatak pola šolje sode bikarbone. Na taj način, vaša odeća će biti osvežena i prijatna za nošenje.

Foto: Shutterstock

Sirće je dobro za negovanje kose


Sirće kao prirodno sredstvo protiv mrava

Ako imate problem sa mravima u kući, možete ih se rešiti na prirodan način koristeći sirće. Naprskajte mešavinu sirćeta i vode u pukotine iz kojih izlaze mravi, i primetićete kako se njihova pojava smanjuje, piše "Krstarica".

Pranje venecijanera uz pomoć sirćeta

Još jedna korisna namena sirćeta je za pranje venecijanera. Pomešajte sirće sa vodom i koristite tu mešavinu za čišćenje venecijanera kako biste uklonili prašinu i nečistoće na efikasan i prirodan način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading