DRAMA U STRUGANIKU! Žena pala sa LITICE: Na teren HITNO izašli vatrogasci-spasioci! (VIDEO)

Autor:

Hronika

20.05.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stepen povreda još uvek je nepoznat.

DRAMA U STRUGANIKU! Žena pala sa LITICE: Na teren HITNO izašli vatrogasci-spasioci! (VIDEO)

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Jutros je u Struganiku došlo do nesreće, kada je žena pala niz liticu visine 60 metara.

Na svu sreću, pripadnici vatrogasno-spasilačkog tima brzo su reagovali i spasili je. Stepen povreda još uvek je nepoznat.

Kako se navodi na Instagram stranici 192.rs, reagovali su vatrogasci-spasioci iz Valjeva i Mionice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Oni su brzo stigli na lice mesta i spasili ženu nakon što je pala niz liticu, a na fotografijama se vidi da je teren vrlo zahtevan.

Još uvek nije poznato kako je do incidenta došlo niti u kakvom je zdravstvenom stanju žena.

Ako nađete sebe u toj zastrašujućoj situaciji, pokušajte zadržati smirenost i fokusirajte se na korake koje možete preduzeti kako biste se zaštitili:

Ostanite smireni: Panika može otežati donošenje ispravnih odluka. Pokušajte duboko disati i smiriti se.

Pokušajte se zaustaviti: Ako je moguće, pokušajte pronaći sigurno mjesto za zaustavljanje. Možda ćete moći pronaći neki izbočeni dio litice, grane ili stijene na koje se možete osloniti.

Potražite pomoć: Ako ste s nekim, obavijestite ih o svojoj situaciji. Ako imate mobilni telefon i signal, pozovite hitne službe ili druge osobe za pomoć.

Koristite opremu: Ako imate sa sobom opremu poput užeta, penjačkog pojasa ili nečeg sličnog, pokušajte je iskoristiti za stabilizaciju ili penjanje nazad.

Orijentirajte se: Pokušajte procijeniti svoju okolinu i pronaći najsigurniji put za spuštanje. Neki putevi mogu biti manje strmi ili imati više izbočina koje mogu pružiti bolji oslonac.

Ne pokušavajte skok: Iako možda instinktivno želite skočiti kako biste se spasili, to može biti izuzetno opasno i vjerojatno će rezultirati teškim ozljedama ili smrću.

Pratite upute spasilaca: Ako ste u mogućnosti kontaktirati hitne službe ili spasilačku ekipu, poslušajte njihove upute i surađujte s njima kako biste olakšali svoje spašavanje.

Nadajmo se da se nikada nećete naći u takvoj situaciji, ali je dobro biti informiran o tome kako postupiti ako se dogodi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading