NISAM MOGLA DA IM KAŽEM DA SU IM DECA MRTVA! Direktorka "Ribnikara" razbesnela roditelje ubijene dece - NAPUSTILI SUĐENJE

Autor:

Hronika

17.05.2024

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majke i očevi pet ubijenih devojčica u piru Koste Kecmanovića napustili su današnje suđenje nemoćni da slušaju svedočenja zaposlenih u Ribnikaru u vreme masakra.

NISAM MOGLA DA IM KAŽEM DA SU IM DECA MRTVA! Direktorka "Ribnikara" razbesnela roditelje ubijene dece - NAPUSTILI SUĐENJE

Foto: Nemana Pancic, os-ribnikar.edu.rs

Snežana Knežević

Nakon što je svedočenje završila razrešena direktorka škole Snežana Knežević očevi Adriane Dukić, Eme Kobiljski i Mare Anđelković, kao i majke Sofije Negić i Katarine Martinović i Katarinine dve sestre odlučili su da dalje ne prate parnicu Dukića protiv Kecmanovića, škole i države. 

- Ma ovo je strašno. Da, da, sve ste uradili, a naša deca su ubijena u školi- govorili su tiho medjusobno komunicirajući bespovratno oštećeni roditelji.

Odbojkaški trener Dragan Kobiljski, otac hrabre Eme Kobiljski koja je pokušala da zaustavi Kostu gorko je uzdisao i u neverici trljao lice, povremeno ga pokrivajući rukama, dok je direktorka odgovarala na pitanja pred sudom.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva

Nina i Dragan Kobiljski, roditelji ubijene Eme Kobiljski

Na pitanje da li joj je poznato da je Vladimir Kecmanović pre masakra pretio roditelju jedne devojčice u odeljenju njegove ćerke, takođe, učenice OŠ " Vladislav Ribnikar", direktorja je rekla da je njoj preneto da je Vladimir napadnut verbalno.

S druge strane, roditelji žrtava smatraju da su se Kecmanovićima u školi činili ustupci i da je tako Kosta mimo procedure promenio smenu.

- Za prebacivanje iz smene u smenu ne postoji utvrđena procedura i to nije neuobičajena stvar koju đaci zahtevaju - rekla je Knežević.

Roditeljima ubijene dece najveću bol iz škole su naneli time što im satima niko nije rekao da su im deca mrtva i upucana iako su to svi znali.

Direktorka je rekla da joj je to bilo zabranjeno, u šta oni sumnjaju. 

- Policija nam je zabranila da obaveštavamo roditelje ili bilo koga dok ne utvrde tačan spisak ubijenih i ranjenih - rekla je Knezević i dodala da joj je bilo preteško da se javlja roditeljima ubijenih i da ćuti o posledicama sve dok je nisu odveli u stanicu policije Vračar gde su zvanično saopštavali najtužnije vesti.

- Bilo je zastrašujuće što sam imala i lični kontakt sa nekim od roditelja, ali nisam mogla da im kažem da su im stradala deca - rekla je direktorka na ivici suza.  

Ona je porekla da je imala lično poznanstvo sa Kecmanovićima kao i da je zvala Vladimira na čiju urgenciju je Kosta prebačen iz A u B smenu.

Porekla je i da je Kostinoj tadašnjoj razrednoj naredila da pošalje mejl Miljani Kecmanović kao što je razredna rekla ranije i danas isto ponovila pred sudom.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Ljubica

17.05.2024 19:13

Direktorka laze. Cuva svoju zadnjicu.

Marija

18.05.2024 14:39

Nije htela. Zvala sve i svakoga samo da vidi kako ce da zadrzi fotelju za koju se grcevito drzala. Laze da nije surovala sa Kecmanovicima.